vrijdag 4 oktober 2013

Kent Reiswerk Pensioenen ook een Henk Krol?

Pensioenpremies innen en deze niet in de pensioenpot stoppen. Dat is wat er nu beweerd wordt over Henk Krol in zijn rol als werkgever bij de Gay Krant. Gevolg? Werknemers met jarenlange dienstverbanden hebben soms maar amper pensioen opgebouwd (bron: NU.nl). Ik vind dat een absolute doodzonde. Kan dat jou als deelnemer aan Reiswerk Pensioenen nou ook overkomen? Het lijkt mij niet.

Hoe zit het ook al weer? We hebben in Nederland geen pensioenplicht. Dat betekent dat de werkgever niet een pensioenregeling hoeft aan te bieden aan de werknemer. In de Reisbranche is jouw werkgever in principe verplicht mee te doen aan Reiswerk Pensioenen.

De wet is daarbij hartstikke duidelijk en zegt ‘geen premie, wel recht’. Ben je deelnemer van Reiswerk Pensioenen? En betaalt je werkgever geen premie? Dan bouw je normaal gesproken toch pensioenaanspraken op. Gelukkig maar! Daarom zijn we als pensioenfonds ook echt heel streng richting werkgevers als het gaat om betalingsdiscipline. Gelukkig zijn dat over het algemeen snelle betalers. En terecht: het is tenslotte jouw pensioengeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten